Glavni elementi Newton Running copat

1. Tehnologija Action/Reaction

Večina tekaških znamk uporablja pasivno blaženje, kot na primer EVA peno, gel ali zrak, ki zgubijo energijo ob udarcu ob tla. Tako kot vzmetnica se ti materiali čez čas sploščijo pod težo vašega telesa. S tehnologijo Action/Reaction pri Newton copatih pa boste takoj občutili visoko odzivno blaženje, ki zaščiti stopala ter izgublja manj energije ob vsakem koraku. Nekateri so opisali tek v Newton copatih kot ‘’trampolin’’, vendar z več zabave.

 

2. Minimalen naklon

Newton Running copati so narejeni z minimalnim naklonom oziroma višinsko razliko med peto in sprednjim delom stopala. Med tekom je naše stopalo bližje tlom, kar omogoča bolj naraven tek.

 

3. Biomehanična plošča

Naša stopala so občutljiva in narejena tako, da stopimo na tla učinkovito in varno. Na žalost pa dobro blaženje velikokrat ovira komunikacijo stopala s tlemi. Z Newton biomehanično ploščo boste ob teku začutili podlago ter se bolj učinkovito odrivali z večjo stabilnostjo. Nekateri bi celo rekli bolj intelegentno in naravno. Stopalo začuti podlago in pošlje sporočilo našim možganom, ki naročijo mišicam kaj narediti.

 

4. Lahkotnost udobja

Newton copati so narejeni s tehnologijo in minimalno težo. Tekači so nam rekli, da z Newton copati skoraj poletiš, saj tečeš hitreje. To je resnično zabava in pri Newtonu smo navdušeni nad lahkotnostjo ter udobjem copat, ki pomagajo, da tečemo bolj aktvno in naravno. Predstavljajte si odzivnost, blaženje, zaščito, občutek s tlemi in tudi možnost letenja…vse to v Newton Running copatih.

 

5. Dodatno

  • Tehnologija ETC v podplatnem vložku je antibakterijska in onemogoča mečkanje materiala.
  • Podplat in vezalke Newton copat so narejeni iz recilkiranega materiala.
  • Zgornji mrežasti del copata je prožen, tako da se stopalo lahko naravno razteguje.
  • Vsako stopalo je različno, zato se Newton copati prilegajo individualno vsakemu posebej